torsdag 15 januari 2009

Ta och ge er!

Vilken jädrans idioti. Ser just nu på gränspoliserna. En indisk student vägras att släppas in i Stor Brittanien grundat på att han har ett extrajobb vid sidan av sina datastudier. Helt galet! Killen åker hem på semester i sitt hemland och åker sen tillbaka till sitt studieland där han även lyckats få ett extrajobb på Tesco, men får inte komma in i landet och blir av med sitt visum. Varför? Jo, för att han jobbar 36 h i veckan och inte 20 h i veckan som är gränsen för utländska studenter. Gränspolisen förklarar att utländska studenter inte får försörja sina studier genom arbete i england utan de förväntas finna pengar på annat sätt.

Helt galet. Snubben har ett jobb, han läser på avancerad nivå och allt krossas och han måste återvända till sitt hemland där han varken har jobb eller studier.

Hans arbets och studiediciplin bestraffas istället för att belönas som de borde.

Programmet fortsätter och jag blir mer och mer irriterad. Människor som gömt sig i bilar och lastbilar avvisas som om de var djur. En människa gömmer sig inte för skojs skull i ett trångt utrymme och lämnar sitt hemland för att smyga sig in i ett främmande land.

Problemen löser sig inte för att de blir avvisade. Det finns väl ingen som sätter ett plåster på ett brutet ben? Plåstret kan sitta där för syns skull, men det gör knappast någon nytta.

Alla har en, även du - önskan om att världen såg bättre ut, för ALLA

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar