söndag 11 januari 2009

En ful fisk bland räkorna

En liten liten ful fisk. En fisk bland räkorna, en katt bland hermelinerna, ja det är helt klart skumt.

Mattias ropade förvånat från köket att han hittat en fisk när han skalade räkorna. En jävla ful fisk var det där bland alla räkor. Smulan fick lukta lite på fisken men hon var inte ett dugg sugen på att äta den fula fisken. Jag har googlat runt lite och upptäckt att det är relativt vanligt att folk får fiskar bland sina räkor. En jag läste om hade till och med fått en liten krabba i sin räkpåse. Synd att det inte var en stor krabba, då hade det varit en superklipp till det priset. Men den hade dom så klart lyckats sortera ut i räksorteringen och sätta en dyr prislapp på. Fula små grå fiskar får man visst på köpet. Vi funderade kring huruvida det var farligt att äta räkorna eller inte. Vi bestämde oss för att göra en kontroll på Smulan. Vi höll fram en räka framför henne (hon äter ju allt) men icke. Hon nosade på den och vände bort huvudet. Vi testade med en annan räka men den dög inte heller. Det kan så klart vara så att Smulan inte är in the mood for skaldjur helt plötsligt. Inga dödsfall var i alla fall rapporterade enligt de sidorna jag hittade på nätet och ingen varningstriangel fanns på påsen så det bör väl vara ofarligt att äta räkorna.

Från början simmar ju räkorna runt tillsammans med hur många fula fiskar som helst, men det man inte ser har man inget ont av.


Alla har en, även du - upptäckt man helst aldrig gjort.

1 kommentar:

  1. Min klasskompis fick en konstig fisk i sina räkor häromdan, vi vet inte vad de är för fisk... de är lite konstigt att många får konstiga och fula fiskar i sina räkor...

    SvaraRadera