lördag 29 maj 2010

husmoderns tips

Hemmafru som jag är nu om dagarna så testar jag mina köksvingar och slänger ihop den ena skapelsen efter den andre. I går testade jag göra kiwisorbet som blev en hit och vi hade finbesök från självaste Björkan som också uppskattade en svalkande glass.

Johanna x2 ger sig på uppskjutet. Här är jag helt omedveten om den lille kotten som ligger och gror i magen.

Idag har jag slagit på stort och bestämt mig för att testa fler smaker på min glass. Så dagens smaker blev kiwi, annans med kokos och hallon. En pytte pytte liten burk färska hallon kostade 39 kr, jag stod länge och stirra på hallonburkarna och suckade högt och frustrerat över det höga priset men ingen i affären reagerade över mitt missnöje och erbjöd sig sänka priset. Jag tog en Brämhults hallondryck för att trösta mig själv och kom då genast på att den hallonsörjan är alldeles perfekt att göra glass av.


HOW TO MAKE SORBET: steg 1: mosa, mixa, hacka, dela valfria frukter/bär till en sörja eller köp Brämhults och häll i en burk så det ser lite hemmagjort ut om någon skulle springa förbi köket och se dig.

steg 2: Vispa äggvitor och fruktsocker tillräckligt fast för att du ska våga vända skålen upp och ner ovanför ditt barns huvud. (till en "glasslåda" på bilden går det 2 äggvitor och 4 msk fruktsocker, men sockermängden bör anpassas efter vilken frukt som väljs)
steg 3: vänd ner frukt/bärmixen i socker- och äggblandningen.
steg 4: Ta ut din gamla tråk-eldorado glasslåda ur frysen och släng i soporna och ställ istället in din nya fräscha goda sorbet i ca 4 h. Rör om då och då.

Steg 5 har vi inte kommit till idag men steg 5 är helt klart att trycka i sig all glass och idag får minsann jag all glass själv för Mr har inte hjälpt till ett dugg här hemma idag och då blir hans straff att om han vill ha nån jävla glass så får han ta och rota upp eldorados sunkiga glass ur soporna och äta den. Sådeså!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar